Några av Medelhavets skönaste stränder [DEL 2]


ELAFONISSI, KRETA
Den rosa stranden är i mångas ögon Greklands bästa strand, somliga håller den för den bästa i Europa. Närmare tropikerna än så här kommer man inte, bara palmerna saknas. Vattnet är kristallklart, färgerna skiftar från turkost till klarblått och är rosaskimrande längs strandlinjen, färgen kommer från pulveriserade snäckor.


NEA CHORA, KRETA
Nea Chora är en stadsdel i populära Chania. Stranden är inte så stor men ren och kantas av fiskrestauranger. Följer du strandpromenaden längs sandstranden når du hamnen i Chania på en kvart.


RETHYMNON, KRETA
Här har du en av Greklands mest färgglada stränder. På den flera kilometer långa sandstranden, som börjar mitt inne i staden Rethymnon på norra Kreta, är det oftast fullt med parasoller och solstolar i alla möjliga kulörer. Längs hela stranden ligger hotell och serveringar på rad.


BASKA, KROATIEN
Klassisk badort på södra delen av ön Krk, omgiven av kullar med olivträd vid en bukt med klart vatten och den två kilometer långa klapperstensstranden Vela Plaza, en av Adriatiska havets finaste stränder – den bästa, säger många kroater.


BASKA VODA, KROATIEN
På kusten mellan Split och Makarska ligger Baska Voda. Här finns en två kilometer lång klapperstensstrand och en palmkantad strandpromenad med en uppsjö uteserveringar. Vattnet är klart och stranden blåflaggad.


BRELA, KROATIEN
Brela är en liten idyll med vindlande gränder, stigar och trappor. Stranden är smal men flera kilometer lång strand, med både klippor och sand. Flera restauranger och kaféer ligger längs strandpromenaden.


SAN MARINO, KROATIEN
På ön Rab ligger denna vackra strand med finkornig sand, två kilometer lång och långgrund så att minsta barn kan plaska tryggt. Runt hörnet finns Lukovac, en mindre vindskyddad vik, också den med en långgrund fin sandstrand.


ZLATNI RAT, KROATIEN
Udden som pekar rakt ut i havet kallas också Gyllene hornet och är Kroatiens mest kända strand. Ligger på ön Brac utanför Makarska rivieran och lockar mängder med besökare. Stranden är 350 meter lång på ena sidan, lite längre på den andra och cirka 50 meter bred.


MELLIEHA BAY, MALTA
Europas sydligaste land bjuder på få sandstränder, Mellieha Bay är en av dem – och riktigt bra! Fin sand och barnvänligt långgrunt. Lugn och avslappnad atmosfär.


ABRUZZO, ITALIEN
Stranden i Vasto Marina i Abruzzo på Italiens östkust. Stranden är lång, sandig och barnvänligt långgrund, liksom i grannorten Silvi.


ANTIBES, FRANKRIKE
Mysfaktorn är hög i den lilla staden Antibes på Franska rivieran. Genom ett hål i ringmuren kommer du till stranden, som förvisso inte är lika stor och sandig som den i grannorten Juan-les-Pins, men här slipper du den värsta trängseln.


ALCÚDIA, MALLORCA
Den 14 kilometer långa och långgrunda stranden har finkornig mjuk sand, och här känns aldrig trångt trots att det alltid är mycket folk. De flesta hotellen ligger direkt på stranden bidrar till en lugn och trygg stämning utan störande biltrafik.


CALA MESQUIDA, MALLORCA
Vacker strand omgiven av böljande sanddyner som för tankarna betydligt längre söderut än Medelhavet. Stranden är vit och vattnet turkost och ganska långgrunt. Lagom många solparasoller och strandaktiviteter gör att stranden både passar spralliga barnfamiljer och den som söker lugn och avskildhet.


ES TRENC, MALLORCA
Vilken strand! Det här känns som att hamna i Karibien. Gnistrande turkosblått vatten, kritvit, mjuk sand och ljumma, salta vindar. Stranden är drygt tre kilometer lång och här finns inga hotell, inga affärer, inga jetskis – bara lugn och skön avslappning.


ILLETAS, MALLORCA
Stylish strand som gjord för jetsetliv och kändisspan. Här råder ett lyxigt lugn och en sober atmosfär. Stranden är ganska liten men det turkosa vattnet och inramningen av branta klippor gör den väldigt vacker.


CALA LLOMBARDS, MALLORCA
Liten, långgrund och vacker strand i en skyddad vik, med hoppvänliga klippor på båda sidor. Populär bland mallorkiner, men allt fler turister börjar hitta den lilla undanskymda pärlan på öns sydostkust. Här är vattnet nästan overkligt turkosblått och tack vare klipporna blir det aldrig vågigt.

Källa

2011-07-29 18:10 Frida | Kommentarer (1)

1 Kommentar till “Några av Medelhavets skönaste stränder [DEL 2]”

  Cypern skriver:

  Cypern ser ju riktigt fint ut. Man kanske skulle ta sig en tur dit någon gång då man har pengar och tid.

  MVH.

bara vara Grand Canyon Grand Canyon1
 • Kategorier:

 • Kalifornien

  Kalifornien Kalifornien Kalifornien
 • Nevada

  Las Vegas1 Las Vegas2 Las Vegas
 • Arizona

  Arizona Arizona Arizona
 • Arkiv

 • New York

  New York New York New York New York Tourn
 • Florida

  Florida Florida Florida Florida Florida
 • New Mexico

  New Mexico New Mexico New Mexico New Mexico
 • Texas

  P3124739 P3124745 P3144770 P3154790 P3164822
 • Oklahoma

  P3124755 P3124756 P3134758
 • Louisiana

 • Mississippi

 • Nashville

 • Alabama

 • Georgia

 • London

  London London (2) London (3)
 • Dublin

  Dublin Dublin (2) Dublin (3)

 • annonser