Några av Medelhavets skönaste stränder [DEL 1]


ALTINKUM, TURKIET
På taxi- eller minibussavstånd från Çesme ligger Altinkumstranden med gyllene sand, som anses vara en av de bästa stränderna på hela västkusten.


INCEKUM, TURKIET
Granne med de mer kända badorterna Side och Alanya. Incekum betyder ”fin sand”, stranden här lever verkligen upp till det och räknas som en av Medelhavets allra bästa.


KUSADASI, TURKIET
Kusadasi är en av Medelhavets vackraste städer. I och omkring staden finns mer än ett halvdussin sandstränder. Populärast är Kadinlar (”Damernas strand”). Alla stränder är lätta att nå med minibussar, dolmus.


SIDE, TURKIET
Mellan Antalya och Alanya ligger badorterna på rad, Side är en av de mest kända. Här finns en strand på var sida om halvön där Gamla stan och centrum ligger. Den västra är långgrund och en av kustens barnvänligaste, medan den östra (bilden) är lite djupare.


ÖLÜDENIZ, TURKIET
Vackrast i Turkiet? Cirka två kilometer lång landtunga, belägen i en Medelhavslagun drygt en mil från staden Fethiye. Här är vattnet närmast thailändskt, sanden ljus och vindarna ljumma långt in på hösten.


AKAMAS, CYPERN
Det finns flera vackra, undangömda natursandstränder och små vikar på Akamashalvön, en av de finaste är Lara Bay. Men du får ta dig hit till fots – om du inte har något terrängfordon. Akamas är ett skyddat och fantastiskt kustlandskap med klippor, grottor och åtskilliga fina vandringsleder.


CORAL BAY, CYPERN
Vackra Coral Bay brukar räknas som västra Cyperns finaste badstrand, den är mycket populär och ligger norr om Paphos. Här har det på senare år skapats en mindre turistort med flera fina hotell längs vattnet och gott om restauranger.


GRECIAN BAY, CYPERN
Lättillgänglig kilometerlång sandstrand i Ayia Napa med mycket aktiviteter, nära hamnen med vacker utsikt över fiskebåtarna. Här ligger några av Ayia Napas finare hotell. Välbesökt men lugn och barnvänlig.


KONNOS BAY, CYPERN
Mindre sandstrand i vacker turkos vik cirka fyra kilometer öster om Ayia Napa, skyddad av klippor. Ett lunchkafé ligger en bit ovanför med strålande utsikt. Stranden har sällan höga vågor och passar utmärkt för barnfamiljer.


NISSI BEACH, CYPERN
Vackra vita sandstränder i vindskyddat område med grunt vatten och en ö. Ayia Napas mest kända strandområde med en uppsjö av aktiviteter och dykskola. Delar av Nissi Beach är mycket populära bland ungdomar, men stranden är barnvänlig också.


VAI, KRETA
Lugn och mycket vacker strand, den enda i Grekland som kantas av naturliga palmer. Ligger längst ut på Kretas östra spets.


FINIKOUNDA, PELOPONNESOS, GREKLAND
Ett riktigt “feel good”-ställe. En lång bygata löper parallellt med stranden, som delas i två av en fiskehamn. På södra delen håller barnfamiljerna till och på den norra huserar vindsurfare och campare.


MYLOPOTAS, IOS, GREKLAND
Den gyllengula stranden Mylopotas är inte lång – en kilometer – men väldigt vacker och med klart vatten. Under högsäsong blir det trångt mellan solstolarna och på kaféerna och tavernorna som kantar stranden.


PARADISE BEACH, KOS, GREKLAND
Kos är mest känd som en partyö men här finns också många fina – och lugna – stränder. Paradise Beach på sydkusten är en av öns mest välordnade, med finkornig sand. Vattnet är rent och klart, dessutom är det stilla här även om det blåser på norrsidan. Detta tillsammans med att det är långgrunt gör stranden till Kos bästa strand för barn.


SARAKINIKO, MILOS, GREKLAND
Det ultimata klippbadet. Vid en första anblick kan man likna Sarakiniko vid ett månlandskap täckt av skimrande snö. Här finns förvisso en sandstrand också, men den är minimal. Kristallklart vatten, laguner och grottor förhöjer badupplevelsen.


KOUKOUNARIES, SKIATHOS, GREKLAND
Stranden Koukounaries är ”Mamma Mia”-ön Skiathos stolthet och öborna är snabba med att påpeka att den blivit utsedd till en av världens tio vackraste stränder. Stranden kantas av mysiga tavernor.


AGIOS PAVLOS, KRETA
Ligger mycket vackert mellan två höga klippor på Kretas sydvästra kust. En bit upp från strandens ena sida ligger ett enkelt hotell.

Källa

2011-07-29 14:49 Frida | Kommentarer (0)

Du kan tyvrr inte kommentera denna posten

bara vara Grand Canyon Grand Canyon1
 • Kategorier:

 • Kalifornien

  Kalifornien Kalifornien Kalifornien
 • Nevada

  Las Vegas1 Las Vegas2 Las Vegas
 • Arizona

  Arizona Arizona Arizona
 • Arkiv

 • New York

  New York New York New York New York Tourn
 • Florida

  Florida Florida Florida Florida Florida
 • New Mexico

  New Mexico New Mexico New Mexico New Mexico
 • Texas

  P3124739 P3124745 P3144770 P3154790 P3164822
 • Oklahoma

  P3124755 P3124756 P3134758
 • Louisiana

 • Mississippi

 • Nashville

 • Alabama

 • Georgia

 • London

  London London (2) London (3)
 • Dublin

  Dublin Dublin (2) Dublin (3)

 • annonser