Detta är något som jag faktiskt aldrig tidigare har prövat mig på.
Men det var roligt och det verkade vara uppskattat.
Vi kan ju börja med ingredienserna.Â
3 ägg
1 paket mascarpone
1 paket savoardi (lady fingers)
1 dl kaffe
4 dl marsala
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Kakao (att pudra över)
Ja som ni ser pÃ¥ bilden sÃ¥ glömde ju jag ställa med kakaon.Â
Jag trodde jag tog ett kort innan detta, men jag kan ha drömt.
Hur som helst, börja med att separera äggulan och äggvitan.
Vispa äggulan tillsammans med sockret poröst. Tillsätt mascarpone och rör ner.
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt ner i äggulesmeten.
Blanda kaffe och marsala och doppa sedan kexen i där.
Lägg i botten av en form (kan använda en annan än den jag använt på bilden) och ha på lite av äggblandningen.
Pudra sedan över lite kakao och fortsätt sedan med ytterligare ett lager kakor.
Jag lyckades bara fÃ¥ till tvÃ¥ lager, men mÃ¥nga fÃ¥r till tre.Â
Avsluta i alla fall med att pudra kakao över hela.
Detta är en typisk, gör gärna i förväg dessert då den blir bättre med tiden.