Sponsrad video: Avsnitt 3: Bäst-före-svensken

Hur förhåller ni er till bäst före datumet på mat?
Jag har alltid varit ganska nojig med att dricka mjölk som gått ut i datum eller med mat i största allmänhet.
Jag försöker dock att bli bättre på det, jag vill ju inte kasta mat i onödan.
Så när jag ser att något är på väg att gå ut i datum eller redan har gjort det så försöker jag istället laga mat på det för att slippa kasta. Jag kan inte säga att jag är bäst i världen på det, men jag försöker.

Detta med mjölken kommer nog från när man har hört berättelser om människor som har druckit direkt ur mjölk litern och har fått sur mjölk med klumpar i. Detta är alltså något som jag inte vill råka ut för. Så när jag ser att mjölken har gått ut i datum så är jag noga med att tömma upp det i glas innan jag dricker just för att jag inte ska råka ut för det. Sen så brukar jag även köpa laktosfritt får det har längre hållbarhet.

Jag gör så gott jag kan för att inte slänga så mycket mat.
Jag har sedan många år tillbaka tänkt på vad jag lägger pengarna på enbart för att jag inte vill slösa, om man kan säga så. Jag vill ha mat som jag kan äta och försöker därför alltid äta upp det innan bäst före datumet har gått ut.
Men som sagt, jag jobbar även på att försöka äta upp det som redan har gått ut i datum, kött har jag fortfarande problem med och kommer nog alltid att ha det.
Kolla in filmen här nedan med Martina Haag och Mogge Sseruwagi där de utforskar nojor och situationer som hindrar oss från att umgås mer!

detta är ett sponsrat inlägg

2015-10-04 13:44 Frida | Kommentarer (4)

4 Kommentarer till “Sponsrad video: Avsnitt 3: Bäst-före-svensken”

  linah skriver:

  haha älskar den!

  Bumsan skriver:

  Det är bara sätta sig ner och spela. Har du någon favorit spel du gillar spela tex när du var liten? 🙂

  Jag är väldigt nojig över det där. Kan inte dricka eller äta något som har gått ut, som går ut den dagen eller som går ut om någon dag. Jag vet inte varför… men jag är väldigt noga med det där. Dessvärre blir det att jag får slänga en hel del då jag glömmer bort att jag har det…

  Gil Zetbase skriver:

  Amazing post!
  Have a nice evening!
  Photographer Gil Zetbase
  http://www.gilzetbase.com/

bara vara Grand Canyon Grand Canyon1
 • Kategorier:

 • Kalifornien

  Kalifornien Kalifornien Kalifornien
 • Nevada

  Las Vegas1 Las Vegas2 Las Vegas
 • Arizona

  Arizona Arizona Arizona
 • Arkiv

 • New York

  New York New York New York New York Tourn
 • Florida

  Florida Florida Florida Florida Florida
 • New Mexico

  New Mexico New Mexico New Mexico New Mexico
 • Texas

  P3124739 P3124745 P3144770 P3154790 P3164822
 • Oklahoma

  P3124755 P3124756 P3134758
 • Louisiana

 • Mississippi

 • Nashville

 • Alabama

 • Georgia

 • London

  London London (2) London (3)
 • Dublin

  Dublin Dublin (2) Dublin (3)

 • annonser