Jag fick faktiskt en förfrågan på receptet som jag använde på min tårta som jag visade igår. 🙂
Så här kommer det receptet!
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (jag använde dinkelmjöl)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Mörk choklad
Vispa ägg och socker poröst.
Ha i den torra blandningen i den blöta.
Tillsätt smält choklad (orsaken till att jag inte har måttet är för att jag bara hade i på måfå).
Häll i en smörad och bröad form.
175 grader i ca 30-40 minuter beroende på ugn.
Den blir lite kladdigare eftersom du har i den smälta chokladen.
Låt svalna helt.
Dela i tre delar.
Gör en gräddblandning med vanilj- eller marsànsås.
Ha lite sylt på första lagret och sedan gräddblandningen.
På nästa lager gör du samma sak en gång till.
Ha sedan ren grädde ovanpå och garnera med jordgubbar, eller andra bär!
Du kan ta vilken sylt som du nu föredrar och göra med de bären som du föredrar. Eftersom att jag ville ha den till midsommar middag så satsade jag på jordgubbar.
åh va gott:D!! va duktig du är:D
gott!
Hade jag gillat grädde hade jag definitivt bakat den!
sv: aah eller hur!! måste börja lyssna mer på både henne och no doubt!