Ja så var det denna kakan som jag skrev lite snabbt om igår då.
Idag kommer både recept och bild.
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vanilsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber
Starta ugnen på 200 grader. Smöra en form (jag brödar alltid med mjöl också).
Smält smöret och stöt kardemummakärnorna i en mortel. (Jag använde färdigstött).
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen och tillsätt det smälta smöret.
Häll upp i den smörade formen och ha på rabarber samt strö över kardemumman.
Grädda ca 25-30 minuter i ugnen.
Den ska vara lite kladdig inuti.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljsås.
Jag hade inte något sådant hemma så det fick bli såhär. 🙂
Ser riktigt gott ut!
Mums!
Så gott och somrigt med rabarberkaka.
Såå gott!! 😀
Himmel, vad god den såg ut! 😀
[…] Receptet har jag tagit från ICA-appen och är samma som det jag använde när jag gjorde rabarberkakan. […]