Igår bakade jag en paj lite på känn faktiskt.
Pajdegen hittade jag på ICA.se, ett ganska enkelt recept.
Pajdegen (jag dubblade receptet)
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Förgrädda i ugnen ca 16 minuter.
Jag gräddade med folie under halva tiden och sedan tog jag av den de sista 8 minuterna.
Ugn 225-250 grader.
Fyllning
Jordgubbar
Lime (skal och saft)
Rörsocker
Kokos
Potatismjöl
Jag vägde inte och inte heller mätte jag mängden, så detta är ett recept jag ska finslipa lite på, men så såg det ut från början i alla fall.
Pajen fick bra betyg av mina kollegor, men jag kommer nog att göra en annan botten nästa gång samt göra fyllningen med gelatinblad nästa gång. Jag är inte riktigt nöjd med botten då den blev lite för tjock och smakade inte riktigt som jag ville. Så ska jag bruka den här botten ska jag nog tillsätta lite socker.
Men annars var fyllningen otroligt god. 😉
Looking so delicious!
Have a great evening!
Angela Donava
http://www.lookbooks.fr/
Testat maizena?? Känns som ett bättre alternativ faktiskt… gelatin kan lätt få en mer pudding/gummiaktigt och jaa liiite socker skadar det aldrig, hähäää! Bränn av med lite råsocker så som på en crem brûlé vetjaa =)… kommer bli en härligt karamell som ger en extra tusch på detta!!
Mums, det skulle jag gärna prova 😀
Såå gott! 😀